2022.08.08.
fehérarany nyaklánc

Fehérarany nyaklánc

A fehérarany nyaklánc tökéletes választás

A fehérarany az arany ötvözete. Ez azt jelenti, hogy a fehérarany nyaklánc tiszta sárga aranyból áll, ezüstfehér színű ötvözött fémekkel, például palládiummal és ezüsttel keverve. Minden arany ékszerben a tiszta aranyat keményebb fémekkel kell keverni, a nagyobb tartósság és szilárdság érdekében. Ez azért van, mert önmagában is nagyon puha fém. A keményebb ötvözetű fémek merevségének megőrzése nélkül könnyen kihajlik a formájából, ez pedig nem jó az ékszerekben.

Ez a helyzet akkor is, ha a fehérarany nyaklánc sárga rozé vagy fehér változatból készült, mert bármelyik variációban az alapanyag önmagában túl puha lenne. A fehéraranyban ráadásul az ezüstös színű ötvözetek segítenek a kívánt fehér szín kialakításában. A tiszta arannyal kevert ötvözeteken kívül, a fehérarany nyakláncokat egy ródium néven ismert nemesfémmel vonják be.

A ródium ugyanabból a fémcsaládból származik, mint a platina. További szilárdságot és tartósságot ad, de ami még fontosabb, igazán csillogó fehér felületi fényt kínál, így ideális a fehérarany nyaklánc bevonására és védelmére. Idővel ez a bevonat elhasználódik, felfedve alatta a sárga arany színét. Annak ellenére, hogy ötvözött fémeket tartalmaz, a fehérarany nyaklánc valódi, tiszta aranyból készül.

Ellenőrizheti majd, hogy ezek valódi aranyat tartalmaznak, ha megnézi a fémjelét. Az ékszer tehát gyönyörű, nemesfémből készül. Megjelenése megegyezik a platinával és az ezüsttel, de megfizethetőbb az ára, mint a platináé és sokkal strapabíróbb, mint az ezüst. Tökéletes választás azoknak, akik a fehér, ezüstös megjelenést részesítik előnyben a sárga helyett.