2022.05.27.
épített zuhany

Épített zuhany

Fürdőszobára szabott épített zuhany

Míg régebben csak inkább hotelekben, panziókban találkozhattunk ilyenfajta építménnyel, addig ma már könnyen megvalósítható a saját otthonunkban is. Ez nem más, mint a rendkívül praktikus, minden szempontból megfelelő épített zuhany. Nem csupán újépítésű házakba lehet ilyet készíteni, hanem régi ingatlanokban és panellakásokban sem kell lemondanunk róla. Valódi élmény lesz a tusolás egy épített zuhany belsejében.

Van azonban néhány fontos szabály, amit feltétlenül szükséges betartani, amikor egy ilyen konstrukcióban gondolkodunk. A szokványos zuhanyzótálcák vagy kész zuhanykabinok beszerelése komolyabb tervezői munkát nem igényel, viszont az épített zuhanyzó kialakítása már igen. A tervezésénél figyelembe kell venni a fürdőszoba adottságait, a lakók igényeit, a biztonságot, ráadásul mindezeket célszerű összehangolni az esztétikai elvárásokkal.

Ahhoz, hogy tartósan és probléma nélkül használható legyen az épített zuhany, fontos figyelni a lefolyóra, a szigetelésre, az üvegajtóra, a burkolásra egyaránt. Továbbá, remek ötlet a csempéhez és az ajtóhoz szabni az épített zuhany méreteit. Lényeges még, hogy nagyobb méretű burkolatot válasszunk, hogy az a lehető legpontosabban kitöltse a felületet.

Az apró darabok betoldása nem elegáns megoldás. A költséghatékonyság érdekében, tanácsos az épített zuhany üvegajtóját a kapható standard méretek közül kiválasztani, mert az egyedi preferenciák sokkal többe kerülnek. Az ajtó görgőinek minőségén sem érdemes spórolni, ugyanis az olcsó példányok könnyen törnek, a pótlásuk pedig nehézkes.