2022.05.27.

Hogyan válasszunk jó autószőnyeget?

Az autó gumiszőnyegnek általában kettős funkciója van. Mindenekelőtt az a szerepe, hogy kényelmet biztosítson használójának, másodszor az a funkciója, hogy megóvja az autó padlózatát a nedvességtől. Az autószőnyeg garantálja a jármű padlóburkolatának optimális élettartamát, miközben biztosítja a pedálok akadálytalan használatát.

Gumi autószőnyeg

Az autó gumiszőnyegek általában csúszásmentesek, így biztonságosak, azonban egyes gumiszőnyegek nedvesen csúszósak lehetnek, ezért választásnál ne csak árra figyeljünk, hanem a minőségre is. Az autó gumiszőnyegek nem szívják fel jól a vizet és a szennyeződést, de texturált felületük segít megtartani őket.

Az autó gumiszőnyegek gumiból készülnek, és kiváló megoldást jelentenek, tavasszal, ősszel és télen. Gyártásukhoz kiváló minőségű, kopásálló, rugalmas gumit használnak. A jó minőségű autó gumiszőnyeg használata a lehető legkényelmesebb, bármilyen időjárási és éghajlati viszonyok között. Az ilyen gumiból készült termékek nem bocsátanak ki káros anyagokat, nincsen kellemetlen szaguk, ami különösen értékes tulajdonság forró nyári időben, amikor körülöttünk minden „elolvad” a naptól és a hőtől.

Könnyű karbantartás

Az autó gumiszőnyegek előnyei természetesen magukban foglalják azt a tényt, hogy tisztításuk nagyon egyszerű és nem utolsó sorban igen időtakarékos művelet. Az autó gumiszőnyeg a legkönnyebben karbantartható. Könnyedén kivehető az autóból, és vízzel megtisztítva eltávolíthatók még az apró törmelékek is. Ezenkívül nagyon gyorsan szárad.

Na és textil autószőnyeg?

Az átlagos árkategóriájúgumi hátoldalú textil autószőnyegek is képesekegy adott mennyiségű nedvesség felszívására, de azt is tudnunk kell, hogy nagy mennyiségű nedvességet nem tudnak megtartani, ezért folyamatosan figyelemmel kell kísérnie állapotukat. További hátrányuk az autó gumiszőnyeggel szemben, hogy tisztításuk nehézkesebb és hosszabb ideig száradnak.

Nézzük a méretet?

Az autó gumiszőnyeg kiválasztásánál is fontos szempont a mérete. Az autószőnyegnek tökéletesen illeszkednie kell a láb alatti helyre, különösen a vezetőülésnél. Érdemes méretpontos autó gumiszőnyeget választani.