2024.05.03.
inulin

Igazán hasznos az inulin fogyasztása

Ahhoz, hogy életünket jobbá tegyük, vagy legalább az egészségünket fokozni tudjuk, szükség van némi körültekintésre a különféle élelmiszer alapanyagok használata terén. Az emberek többsége abba a hibába esik, hogy a megszokások rabjává válik az évtizedek során. A generációs hatások erősek, ami mentén a gyerekek többnyire azt fogyasztják és tartják jónak amit a szüleik is. A tudatossággal lehet ezen javítani. Az inulin beépítése a mindennapi étkezésbe valóságos csodákat tehet. Ez voltaképpen egy olyan poliszacharid, ami speciális összetételének köszönhetően nem bomlik le, de rostos jellege miatt mégis táplálja a bélben található hasznos baktériumokat.

Az inulin használható prebiotikumként és még a cukorbetegek is fogyaszthatják. Mivel az éhségérzetet gyakran a bélcsatornában élő baktériumok hormonális ingere választja ki, ezért, ha ezek a mikroszervezetek jól vannak tartva, akkor kevésbé követelőznek. Miért jó ez? Azért, mert érezhetően kisebb lesz az éhségérzet, ami fogyást eredményezhet. Az inulin hatására a hagyományos zsírraktárok mellett a zsigeri tartalékok is csökkenhetnek, amilyen például a máj körül felhalmozott mennyiség. Maga az inulin sok zöldségben és gyümölcsben megtalálható, de koncentrált formában általában mezei katáng gyökeréből nyerik ki. Alapos kutatási eredmények bizonyítják, hogy a rendszeres használata jelentős segítséget nyújt a szervezetnek. Javítja a kiválasztást, valamint és beállítja a vércukorszintet. Ha tehát célunk a zsírvesztés, akkor megéri az inulin felé fordulni bizalommal.